Dat ze in de scholen van GO! Scholengroep Dynamiek klaar zijn voor een nieuw internationaal schooljaar dat weten hun leerlingen en leerkrachten meer dan zeker. In een wereld die steeds meer met elkaar verbonden raakt, zijn internationale leerervaringen van onschatbare waarde. Dit zowel voor persoonlijke en academische ontwikkeling van onze leerlingen, geeft Filip Bisschop, coördinator internationalisering van GO! Scholengroep Dynamiek aan.

Dit schooljaar staan er opnieuw heel wat internationale ervaringen op de agenda en dit zowel voor de leerlingen van het basis- als secundair onderwijs als voor onze leerkrachten. Dat wij als één van de enige scholengroepen ook leerlingen van het basisonderwijs deze unieke kans bieden, vinden we niet enkel van cruciaal belang, maar helpt deze leerlingen ook om zelfstandig te worden, te leren samenwerken, alsook de Franse of Engelse taal te gebruiken in de praktijk.

Voor de leerlingen van het middelbaar worden opnieuw buitenlandse stages van 2 weken aangeboden. Deze stages stellen studenten in staat om nieuwe perspectieven te verwerven en interculturele competenties te ontwikkelen. Bovendien bieden we dit jaar laatsejaarsleerlingen zelf de mogelijkheid om op een lange uitwisseling te gaan. Dit naar het concept van een Erasmusavontuur in het hoger onderwijs.

Zo loopt 1 leerling van GO! atheneum Courtmanslaan momenteel school in Valladolid, Spanje. Daarnaast zijn er ook vijf leerlingen van atheneum GO! Erasmus in Zelzate die internationale oorden opzoeken. Sterre studeert in Aubenas, Maria-Hristina in Segovia, Diyar in Léon, Leni in Cesenatico en Délano in Aubenas.

Finaal zullen ook meerdere leerkrachten en beleidsmedewerkers doorheen het schooljaar deelnemen aan jobshadowing en cursussen in het buitenland. Zij zullen zich hier verdiepen in diverse onderwerpen, variërend van inclusie tot digitalisering en taal.

Wij zijn nu al benieuwd naar hun avonturen!