In het kader van een Erasmus+ project hebben de leerlingen van GO! basisschool De Driesprong in Maldegem met ontzettend veel trots zes Spaanse en zes Ierse leerlingen, uiteraard vergezeld door hun leerkrachten, welkom geheten op hun school. Deze internationale uitwisseling stond in het teken van het delen van innovatieve onderwijsmethoden en het omarmen van culturele diversiteit.

Gedurende onze schoolweek hebben onze internationale gasten deelgenomen aan onze lessen en kregen ze een kijkje in onze vooruitstrevende onderwijsaanpak, geeft Nina Beeckmans directeur van GO! basisschool De Driesprong aan. Van boeiende buitenlessen tot coderen, leesactiviteiten in onze schoolbibliotheek en uitdagende wiskundige vraagstukken opgelost via onze iPads, het was een week vol verrijkende ervaringen.

Naast het educatieve aspect, was ook het culturele aspect van groot belang. Zo gingen de leerlingen voetballen bij SVK Maldegem en kregen ze een dansinitiatie van Xpression. Wat voor een bruisende interactie zorgde tussen de internationale gasten en onze eigen leerlingen. Bovendien brachten we ook nog een bezoek aan het chocolademuseum, een niet te missen stop!

De uitwisseling werd feestelijk afgesloten met een fuif, waar frietjes en onvergetelijke herinneringen centraal stonden.

Bovendien kijken de leerlingen en leerkrachten van GO! basisschool de Driesprong nog uit naar verdere internationale uitwisselingen. Zo komt er nog bezoek uit Nederland, Spanje en Finland en zullen onze eigen leerlingen nog deelnemen aan een internationaal project in Spanje en Ierland, geeft Juf Evy, Erasmusco├Ârdinator van de school aan.