Verschillende scholen binnen GO! Scholengroep Dynamiek mochten afgelopen week internationaal bezoek verwachten. Een aantal Franse pedagogen kwamen naar België om meer te leren over de werking van ons onderwijs.

De week begon op de scholengroep zelf waar ze hartelijk ontvangen werden door de algemeen directeur Jenny De Potter en Erasmuscoördinator Filip Bisschop. Daar maakten ze voor een eerste maal kennis met het Belgische onderwijssysteem alsook met de uitdagingen waar onze scholen dagelijks mee geconfronteerd worden.

De eerste scholen die werden bezocht waren GO! MPI Het Vindingrijk in Evergem en GO! SBSO ‘t Vurstjen. Daar zagen de pedagogen hoe deze scholen voor elke leerling een persoonlijke aanpak voorzien, zodat zij hun talenten optimaal kunnen ontplooien. Daarnaast werd ook meteen de sterke samenwerking van medische en pedagogische teams op deze scholen zichtbaar.

Daarop volgde een stop bij GO! basisschool en atheneum en leefschool De Tandem in Eeklo. Hier werden de Franse pedagogen geïnspireerd met informatie over het leersteunpunt De Kolibrie waarmee de GO! scholen samenwerken. Er werd toegelicht hoe deze bijdraagt aan de schoolprestaties van leerlingen die het extra nodig hebben.

Tenslotte kregen de internationale gasten ook een uitleg over hoe de schoolinspectie een basis – en secundaire school in Vlaanderen beoordeelt. Deze uitleg kregen ze van directies op GO! Basisschool De Zandloper in Lievegem en GO! Atheneum Courtmanslaan in Maldegem.

Alomvattend was het een immens leerrijke periode voor de Franse pedagogen die zich een volledige week lieten onderdompelen in het Belgische onderwijsgebeuren.