Maar liefst 51 laatstejaarsleerlingen van Atheneum GO! Erasmus uit Zelzate, GO! atheneum en leefschool De Tandem uit Eeklo en GO! Atheneum Courtmanslaan uit Maldegem trokken voor twee weken op buitenlandse stage richting Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië) en Schwarzenbek (Duitsland), de verbroederingsgemeenten van Zelzate. Dit aantal is trouwens een verdubbeling in vergelijking met vorig schooljaar, geeft Filip Bisschop coördinator internationalisering aan.

Voor leerlingen uit de verschillende afstudeerrichtingen, boekhouden-informatica, lichamelijke opvoeding en sport, gezondheids- en welzijnswetenschappen, hout, informaticabeheer, binnen- en buitenschrijnwerk, mechanische vormgeving, sociaal technische wetenschappen, verzorging, industrieel onderhoud, bijzondere schrijnwerkconstructies kent het buitenlandse werkveld geen geheimen meer. Zo gingen verschillende leerlingen bijvoorbeeld aan de slag op een school als extra ondersteunende kracht, werkten leerlingen in een fitnesscentrum en mochten anderen dan weer samenwerken aan het uitbouwen van een machine.

De leerlingen werkten hard aan hun vakgebonden skills, maar kregen daarnaast ook de opportuniteit om hun taalskills te optimaliseren en dit allemaal dankzij het Erasmus+ programma van de Europese unie.

De Meetjeslandse scholen van het GO! zitten ondertussen niet stil wat internationalisering betreft, want voor volgend schooljaar staan de buitenlandse stages voor de leerlingen opnieuw op de agenda daar de Erasmusbeurzen reeds goedgekeurd zijn. Dat de leerlingen huiswaarts keren boordevol prachtige herinneringen en een ongelofelijke ervaring die ze nooit meer zullen vergeten, is echt een feit, sluit Filip Bisschop coördinator internationalisering af.