GO! basisschool De Driesprong in Maldegem kreeg de ongelofelijke eer om internationale gasten welkom te heten op hun school. In het kader van het Erasmusproject ‘Fairytales’ kwamen namelijk Spaanse en Servische leerlingen langs om het sprookje Peter Pan in een hedendaags jasje te steken, geeft Evy Sierens de Erasmuscoördinator van de school aan.

Onze leerlingen hadden op school een volledige nieuwe versie geschreven en dit dan ook in een prachtig toneelstuk gegoten. Het was indrukwekkend om te zien, zegt juf Cindy van het vijfde leerjaar.

Tijdens dit internationale bezoek staan naast het opnieuw uitwerken van het sprookje ook heel wat culturele aspecten op de agenda. Zo brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan het chocolademuseum in Brugge en wordt ook onze hoofdstad Brussel bezocht. Bovendien werden we op woensdag met de volledige internationale delegatie erg warm onthaald door de burgemeester van Maldegem en de schepen van onderwijs en werden in de gemeentelijke bibliotheek prachtige spelletjes uitgewerkt met uiteraard Peter Pan als onderwerp

Naast het maken van vrienden voor het leven, voel ik de warmte en connectie tussen onze school en die van Spanje en Servië. Op het afsluitfeest hebben onze leerlingen een prachtige slotstuk van het sprookje van Peter Pan gebracht en dat in het Engels. Dat is zo indrukwekkend. Ik kan eigenlijk zelfs niet vertellen hoe trots ik ben op hen! A job well done, sluit juf Eline van het zesde leerjaar af.

Dat GO! basisschool De Driesprong in Maldegem de kaart trekt van internationalisering werd het afgelopen schooljaar meermaals duidelijks met tal van internationale bezoeken alsook Erasmusprojecten. Voor dit schooljaar staan Portugal en Turkije ook nog op de agenda! Dat worden ongetwijfeld weer unieke verhalen, geeft Nina Beeckmans de directeur van de school aan.