Vier Driesprongers kregen opnieuw de ongelofelijke opportuniteit om een internationale ervaring op te doen. Het was er weer eentje die ze zeker niet snel zullen vergeten! Samen met drie andere klasgenootjes vertrok Juna van GO! basisschool De Driesprong in Maldegem richting Tenerife. Met het Erasmusproject from Idea to reality worden lessen muziek en dans gegeven met een insteek vanuit ICT.

Tijdens onze internationale week in Tenerife brachten we bijvoorbeeld een bezoek aan de vulkaan, El Teide, maar we mochten ook proeven van gerechtjes gemaakt met gauffioult en deden zelfs aan yoga. Samen met de leerlingen uit Turkije, Ierland, Italië en uiteraard Tenerife mochten we lessen muziek en dans meevolgen en nadien zelfs ons eigen lied schrijven. Op Erasmus gaan zou ik echt elke leerling aanraden, besluit Juna. Volgend jaar mag juf Evy zeker nog eens een motivatiebrief van mij verwachten.

Ook juf Nancy ging voor een eerstemaal op Erasmus. Voor mij was het zelf al even geleden dat ik nog eens het vliegtuig nam, namelijk 30 jaar. Ik had daarnaast wel de eer om met drie echte globetrotters van collega’s mee te mogen vertrekken op dit avontuur. En dat was er zeker één. Voor mij was het Erasmusproject persoonlijk echt indrukwekkend! Ik heb er dan ook een erg positief gevoel aan over gehouden. Ook onze leerlingen keren huiswaarts boordevol goede herinneringen. Het was heel fijn om te zien dat zij echt vrienden voor het leven gemaakt hebben. Op het einde werden zelfs enkele contactgegevens uitgewisseld!

Naast een culturele onderdompeling in de stad waren we er natuurlijk ook om heel wat bij te leren, geeft Evy Sierens – Erasmuscoördinator van de school, aan. De leerlingen volgden verschillende lesjes muziek en dans en gingen via een insteek van ICT met aspecten zoals het gebruik van codes en apps aan de slag.

Nu tellen we stiekem al een beetje af naar de laatste internationale reis binnen dit project. Dan vertrekken opnieuw enkele leerlingen en leerkrachten richting Turkije. Spannend! Al is het zeker en vast niet de laatste keer dat we dit schooljaar op Erasmus gaan. Zo staat ook nog Portugal op de agenda en mogen we deze week nog de Spaanse en Servische kinderen ontvangen. Samen leren begint hier! <3