11 Meetjeslandse GO! scholen kregen de unieke kans om op het Portugese eiland Madeira bij te leren over outdoor education. Tijdens deze internationale opleidingsweek werden leerkrachten van GO! openluchtschool ’t Zwaluwnest, GO! basisschool De Driesprong, GO! basisschool De Kruipuit, GO! basisschool De Tandem, GO! leefschool Het Droomschip, GO! basisschool De Zandloper, GO! basisschool De Notelaar, basisschool GO! Erasmus, GO! Atheneum en leefschool De Tandem, Atheneum GO! Erasmus en GO! SBSO ’t Vurstjen ondergedompeld in een wereld waar buitenlesgeven centraal staat.

Tools, tips & tricks en vooral praktische handvaten werden aangereikt om onze leerkrachten klaar te stomen voor de toekomst van morgen. Binnen een schoolcontext zal buiten lesgeven een nog centralere rol krijgen, geeft Fillip Bisschop, coördinator internationalisering aan.

GO! Openluchtschool ‘t Zwaluwnest in Wachtebeke trekt nu reeds de kaart van buiten lesgeven. Veel bomen, rustige plekjes en een uitdagende speelplaats zorgen voor een groene oase waar buiten leren een MUST is. Juf Nele, Juf Eline en juf Sara keren alvast boordevol inspiratie en enthousiasme huiswaarts. Even terug beleefden wij een ongelofelijk internationaal avontuur in Madeira en dat was er eentje dat we niet snel zullen vergeten! En Ps. Onze collega’s ook zeker en vast niet want we kunnen niet stoppen met erover te vertellen. Dat we meer dan enthousiast zijn dat is voor ons, maar ook zeker voor hen wel duidelijk.

Doordat we als openluchtschool continu bezig zijn met outdoor education, was het thema van dit internationaal avontuur ons niet onbekend. Heel wat kennis en expertise werd reeds de afgelopen schooljaren binnen ons schoolteam opgebouwd en toch was deze week voor ons uitzonderlijk leerrijk. Wat wij te vaak beschouwen als valkuil bijvoorbeeld geen materiaal, geen budget werd in Madeira meteen van de baan geschoven. Wij maken het soms te ingewikkeld en het kan veel gemakkelijker. Alles wat we bijvoorbeeld tijdens deze internationale week gebruikt hebben als materiaal dat kwam gewoon uit de natuur, sluiten de juffen van het Zwaluwnest af.