GO! Basisschool De Driesprong uit Maldegem nam samen met GO! SBSO ’t Vurstjen uit Evergem deel aan een uniek internationaal project genaamd Lundanta Kune. Samen met nog twee Spaanse scholen en twee Portugese scholen werden spelletjes uit de verschillende landen aan elkaar voorgesteld en natuurlijk ook gespeeld.

Gedurende dit internationale project is er een sterke focus ten aanzien van inclusie. Kinderen met en zonder beperking spelen met elkaar. Kortom, iedereen speelt met iedereen. Hoe warm kan een internationaal project zijn?

Naast een week vol typische Belgische, Spaanse en Portugese spelletjes, met als centraal thema de kinderrechten, stonden ook verschillende schoolbezoeken en een culturele uitstap op de agenda. Iben, leerling uit het vijfde leerjaar van GO! basisschool De Driesprong geeft alvast aan dat het een ervaring was die hij nooit meer zal vergeten en als hij zou kunnen, zou hij dolgraag meteen opnieuw vertrekken.

Voor de leerlingen en leerkrachten van opleidingsvorm 1 (OV1) van het buitengewoon secundair onderwijs was dit een allereerste ervaring met Erasmus+. Het ongekende en toch wel (voor hun) actief programma was voor onze leerlingen en hun leerkrachten, die uit de zorg-klas/OV1 komen (meest zorgbehoevende leerlingen die heel veel ondersteuning en één-op-één begeleiding nodig hebben) een positieve en leerrijke ervaring, geeft Silvia Roels leerkracht op GO! SBSO ’t Vurstjen aan. De leerkrachten kregen hun jongeren op een heel andere, dankbare manier te zien. Door dit succesverhaal willen ze graag op ’t Vurstjen in de toekomst nog meer inzetten op dit soort internationaliseringsprojecten.

Het hoogtepunt van dit internationale project is uiteraard wanneer de kinderen terug op De Driesprong komen en de vele nieuwe spelletjes en dansjes samen met onze andere leerlingen spelen. Het was opnieuw een ervaring om nooit te vergeten, zegt Juf Evy, coördinator internationalisering van GO! Basisschool De Driesprong in Maldegem.