“Een heel leerrijke periode”, zo omschreef leerkracht Stefanie Gabriels haar erasmusavontuur in Bonaire. In Bonaire maakte Stefanie kennis met een buitengewone school net zoals haar GO! SBSO ’t Vurstjen. Een avontuur dat ze ongetwijfeld niet snel zal vergeten.

Op de school ontmoette ze de directie, de leerkrachten en de leerlingen. De werking van de school werd ook meteen duidelijk, wat tot verschillende inzichten leidde. “Ik merkte op dat er in grote lijnen wel eenzelfde verdeling is in onze school. Het is interessant om dat te kunnen zien, want dat betekent volgens mij dat we wel goed bezig zijn op dat vlak.”, vertelde juf Stefanie.

Er werden echter ook enkele verschillen opgemerkt die de leerkracht zeker zal meenemen naar haar klas. Zo zijn er op vlak van evaluatie andere methodes die toegepast worden en misschien ook wel interessant kunnen zijn voor onze school.

Door het positieve verloop van deze ontmoeting en de interessante materie die er werd geleerd, is de interesse voor een samenwerking alleen maar gegroeid. De twee scholen zouden graag een erasmusproject opzetten waarbij een uitwisseling tussen leerlingen zal plaatsvinden. De betrokken leerkrachten twijfelen er dan ook niet langer over en houden volgende week al meteen hun eerste vergadering over dit internationale project.