Leerkrachten Nina Heesakkers en Ryan Lippens ruilden hun klaslokaal in voor een week jobshadowing in Schwarzenbek, Duitsland. Samen met de Erasmuscoördinator van de scholengroep, Filip Bisschop, brachten ze een bezoek aan verschillende scholen die gesitueerd zijn in de verbroederingsgemeente van Zelzate.

Op Erasmus gaan, blijft voor mij keer op keer een ongelofelijk inspirerend avontuur, geeft Nina Heesaskkers – leerkracht op atheneum GO! Erasmus aan. De afgelopen schooljaren mocht ik al heel vaak internationale inzichten opdoen, maar keer op keer blijf ik steeds nieuwe dingen bijleren. Tijdens deze jobshadowing mochten we zelfs even gluren in twee scholen waar we voorheen nog niet waren binnengeraakt. Voor mij was het ongelofelijk interessant om te zien hoe het taalonderwijs bij hen werd aangepakt, welke methodes zij gebruiken… Daarnaast is het voor mij ook de perfecte bevestiging, de bevestiging dat wij hier op school goed bezig zijn! Als ik de vergelijking maak, staan onze leerlingen wel echt sterk in hun schoenen als het op taal aankomt!

Naast de schoolbezoeken legden we ook enkele interessante contacten. Ons Erasmusverhaal in Schwarzenbek krijgt ongetwijfeld nog een mooi vervolg, sluit Filip Bisschop af.