8 leerlingen van GO! Basisschool De Driesprong uit Maldegem trokken op een ongelofelijk Erasmusavontuur richting Belgrado, Servië. Samen met Spaanse en Servische leerlingen en leerkrachten kregen ze de opdracht om een oud sprookje in een hedendaags jasje te steken. Deze week stond Sneeuwwitje en de zeven dwergen op de agenda.

Onze leerlingen hadden op school een volledige nieuwe versie geschreven en dit dan ook in een prachtig toneelstuk gegoten. Het was indrukwekkend om te zien, zegt juf Cindy van het vijfde leerjaar.

Voor Sterre en Juliet was het alvast een avontuur dat ze nooit meer zullen vergeten. Wij denken zelf dat dit het leukste was dat we al ooit op school hebben gedaan! Er werden verschillende workshops georganiseerd waarin we bijvoorbeeld ons eigen spiegeltje mochten maken en er werd natuurlijk ook veel gerepeteerd voor de afsluiter, onze voorstelling. Sneeuwwitje wordt daar niet vergiftigd door een appel, maar door Spaanse tapas ;-).

Het is ongelofelijk om te zien welke unieke kans onze leerlingen hier krijgen, vult juf Eline van het zesde leerjaar aan. Onze leerlingen leren aan de hand van Erasmus internationaal bij en dat is iets waar ik als leerkracht alleen meer fier op kan zijn!

Dit schooljaar kunnen er maar liefst 33 leerlingen genieten van een buitenlandse ongelofelijke ervaring, sluit juf Evy af. We kijken nu al uit naar 2023!