De leerlingen en leerkrachten van GO! basisschool De Driesprong in Maldegem mochten afgelopen maandag samen met GO! SBSO ’t Vurstjen internationale gasten op hun schooldomein welkom heten. In het kader van hun Erasmusproject ‘Ludanta Kune’, wat letterlijk vertaald, voor ‘Samen spelen’, staat, zijn twee Portugese en twee Spaanse scholen op bezoek. Dat het op maandag reeds een enorm leerrijke en culturele middag was, kunnen we enkel en alleen maar beamen.

Juf Evy, de Erasmuscoördinator van de school, geeft aan dat er deze week nog heel wat leerrijke en culturele aspecten op de agenda staan. We zijn hier om van elkaar te leren. Dit project focust zich bovendien op de integratie, inclusie en het verhogen van de sociale en algemene vaardigheden. Kinderen met en zonder beperking spelen met elkaar. Kortom, iedereen speelt met iedereen. Hoe warm kan een internationaal project zijn? De komende week hebben we nog tal van leuke activiteiten op de planning. Zo gaan we nog een dag naar Brugge waar we de typische spelletjes van verschillende delen in wereld zullen spelen met onze internationale gasten, maar doen we uiteraard ook een stadswandeling, een fotozoektocht… .

Elk Erasmusproject is prachtig, maar nu het hier bij ons op school is, voel ik de warmte van dergelijke projecten. Ik zie mijn leerlingen en leerkrachten groeien en als directeur kan ik hier enkel en alleen maar trots op zijn, sluit Nina Beeckmans directeur van GO! basisschool De Driesprong af.