Twee leerkrachten van GO! atheneum Erasmus in Zelzate, Seda en Gonnie, beleven momenteel een inspirerende week in Duitsland. In het kader van internationalisering volgen ze verschillende lessen in Max Eyth Schule in Frankfurt, een school die zich alleen focust op de derde graad.

“Een bijzonder inspirerende beleving waar ervaringen worden uitgewisseld en waar men ontzettend veel bijleert van elkaar.”, zo beschrijven Seda en Gonnie dit Erasmusavontuur. “En dat alles met een zeer warm ontvangst van onze Duitse collega’s”, voegden de twee er nog aan toe. Het thema waar dit project om draait, gaat over hoe je schoolverlaters/uitval kunt voorkomen. Een super interessant thema die de deelnemers ook met een kritische blik laat kijken naar de sterktes en zwaktes van het Belgische schoolsysteem.

Wat de twee leerkrachten zeker zullen onthouden, is het belang van verantwoordelijkheid geven aan de leerlingen. Ze leerden dat vrijheid tenslotte gepaard gaat met verantwoordelijkheid en dat deze gedachte invoeren een hoge meerwaarde heeft wanneer het gaat om preventie van schoolverlaters. Hier gaan de leerkrachten dus zeker actief mee aan de slag bij hen op school.