Echte unieke Erasmusverhalen worden geschreven in GO! Basisschool De Driesprong in Maldegem. Zo vertrok Alexander samen met vier klasgenootjes (Elize, Lena, Hailey en Nestor) richting Rome, een avontuur dat zij ongetwijfeld nooit meer zullen vergeten. Met het Erasmusproject from Idea to reality worden lessen beeld gegeven met een insteek vanuit ICT.

Tijdens onze internationale week in Rome brachten we een bezoek aan het Colosseum en ook aan vacaticaanstad, de paus hebben we niet gezien hoor. We aten ijsjes in het oudste ijssalon van Europa en maakten onze eigen pasta. Vroeger dacht ik dat ik nooit genoeg pizza kon eten, maar nu ben ik er toch wel even klaar mee, besluit Alexander – leerling uit het zesde leerjaar. Ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt zoals Dylan en Kai, zij kwamen uit Ierland. Maar er waren ook nog leerlingen uit Tenerife en Turkije.

Naast een culturele onderdompeling in de stad waren we er natuurlijk ook om heel wat bij te leren, geeft Evy Sierens – Erasmuscoördinator van de school, aan. De leerlingen volgenden verschillende lesjes beeld en gingen via een insteek van ICT aspecten zoals het gebruik van codes en apps aan de slag. Één van de hoogtepunten was misschien wel dat onze belgische delegatie warm onthaald werd op het stadhuis van Rome.

Nu tellen we stiekem al een beetje af naar onze nieuwe Erasmusweek midden november. Dan brengen Portugal en Spanje een bezoek aan onze school. Spannend! Samen leren begint hier! <3