Afgelopen week trokken 20 leerkrachten van GO! Scholengroep Dynamiek op Erasmus richting Vogüé (Frankrijk). Met computationeel denken als onderwerp van dit internationaal project stonden uiteraard programmeren, coderen en robots in de klas centraal. Vanuit onze scholen was er ongelofelijk veel interesse om aan te sluiten geeft Filip Bisschop, Erasmuscoördinator, aan. Zo sloten leerkrachten aan van GO! openluchtschool ’t Zwaluwnest, campus GO! Erasmus, GO! basisschool De Wegwijzer, GO! basisschool De Driesprong, GO! sbso ’t Vurstjen, GO! Lievegem en GO! Campus De Tandem.

Onze leerkrachten keerden huiswaarts boordevol nieuwe ideeën. Naast het ontdekken alsook leren toepassen van dergelijke digitale tools brachten we ook een bezoek aan een basisschool. Hier konden onze leerkrachten al meteen zien hoe de tools ook effectief in de praktijk toegepast worden.

Naast de 19 andere collega’s ruilde ook juf Sigrid van GO! Basisschool De Notelaar in Lievegem haar klaslokaal in voor een internationaal avontuur en dat voor de eerste keer. Voor mij was het alvast een ongelofelijke ervaring en ik hoop dan ook stiekem dat het niet bij die ene keer blijft. Voor ik vertrok was het onderwerp ‘computationeel denken’ me eerder onbekend, maar nu sta ik te popelen om dit concreet te maken. Ik kan dan ook niet wachten om samen met mijn collega’s van GO! basisschool De Notelaar na te denken hoe we dit kunnen integreren op school. Dit is een avontuur die zeker en vast nog een positief vervolg krijgt.