Op vrijdag 14 oktober ging de jaarlijkse Erasmusday binnen GO! Scholengroep Dynamiek door. Deze dag wordt gekenmerkt als een unieke opportuniteit om Erasmuservaringen binnen onze scholengroep met elkaar uit te wisselen, geeft Filip Bisschop, Erasmuscoördinator van GO! Scholengroep Dynamiek aan. Vandaag focussen we voornamelijk op twee belangrijke speerpunten van onze scholengroep, namelijk buitenlesgeven en computationeel denken. Naast een druk programma vol kennisdeling, is er uiteraard ook tijd om te netwerken.

Starten deden we in GO! Basisschool De Kruipuit in Adegem. Binnen onze scholengroep zijn zij één van de pioniers op vlak van outdoor education. Met betrekking tot dit topic hadden zij al heel wat kennis, toch leerden zij vorig schooljaar ook heel wat bij op hun internationaal avontuur in Madeira. Hier werden zij volledig ondergedompeld in een wereld waar buitenlesgeven centraal staat. Al deze vergaarde informatie en meer deelden ze dan ook met veel plezier.

Naast outdoor education waren er vorig schooljaar ook diverse internationale projecten omtrent computationeel denken. Afsluiten deden we dan ook in GO! Basisschool De Driesprong in Maldegem, één van de voorlopers binnen onze scholengroep met betrekking tot dit onderwerp. Ook hier stond kennisuitwisseling weer centraal. Leerlingen toonden ons hoe ze omtrent computationeel denken praktisch aan de slag gaan. Het bouwen van robots en een lesje coderen konden dus niet ontbreken.

Finaal sloten we dit prachtige Erasmusfeest af met een netwerkbarbecue.

Wil je graag meer lezen over ons Erasmusfeest? Ontdek het hier:

GO! Scholengroep Dynamiek wisselt ervaringen uit op Erasmusdag