In een nieuw internationaal avontuur, deze keer op het Portugees eiland Madeira, leerden vijf scholen van GO! Scholengroep Dynamiek  meer over outdoor education ten opzichte van de 21ste eeuwse vaardigheden.

Tijdens deze opleidingsweek werden leerkrachten van GO! Openluchtschool ‘t Zwaluwnest uit Wachtebeke, GO! Basisschool De Driesprong en GO! Basisschool De Kruipuit uit Maldegem, GO! Basisschool De Wegwijzer uit Assenede en GO! Buitengewoon Secundair Onderwijs ’t Vursjen uit Evergem ondergedompeld in een wereld waar buitenlesgeven centraal staat.  Mochten er nog twijfels zijn over deze manier van lesgeven, werden deze gedurende de coronapandemie wel snel van tafel geveegd. Lesgeven in de natuur beschouwden we toen en nu nog steeds als een noodzaak om nieuwe leerstof aan te leren.

Tools, tips & tricks en vooral praktische handvaten werden aangereikt om onze leerkrachten klaar te stomen voor de toekomst van morgen. Binnen een schoolcontext zal buiten lesgeven een nog centralere rol krijgen.

GO! Openluchtschool ‘t Zwaluwnest in Wachtebeke trekt nu reeds de kaart van buiten lesgeven. Veel bomen, rustige plekjes en een uitdagende speelplaats zorgen voor een groene oase waar buiten leren een MUST is. Ook deze leerkrachten gingen vol inspiratie naar huis om alles wat ze geleerd hebben te gaan uittesten. Wordt gegarandeerd vervolgd!

Go! Scholengroep Dynamiek is één van de 26 scholengroepen van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap en is gesitueerd in regio Meetjesland. Onder leiding van mevrouw Jenny De Potter (Algemeen directeur), de raad van bestuur, het college van directeurs en ons voltallige team focussen wij dagelijks op onze kernwaarden ‘dynamisch’, ‘nieuwsgierig’ en ‘ambitieus’. Deze zitten in elk van ons dna!

Nieuwsgierig naar meer? Neem gerust contact op met onze Erasmusverantwoordelijke Filp Bisschop, dat kan via filip.bisschop@go-dynamiek.be