GO! Scholengroep Dynamiek organiseert in de week van 9 – 13 mei een internationale opleidingsweek waarin (internationale) lesgevers de vaardigheden van de toekomst in de kijker plaatsen. De Erasmuscoördinator van de scholengroep, Filip Bisschop, geeft aan dat de interesse bij onze leerkrachten erg hoog lag. Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij en al helemaal niet binnen het onderwijs.

Enkele van onze eigen leerkrachten (Maarten en Evy van GO! Basisschool De Driesprong in Maldegem en Ryan en Maarten van Atheneum en Leefschool De Tandem in Eeklo) zullen in combinatie met een internationale expert (Fabrice Foray van het Lycée Astier uit Aubenas, Frankrijk) lesgeven aan andere leerkrachten van binnen onze scholengroep.

Op de agenda staan in eerste instantie het computationeel denken en coderen. Wij vinden het erg belangrijk dat onze leerkrachten naar huis gaan met interessante technieken of digitale tools. Zo leren de leerkrachten bijvoorbeeld het gebruik kennen van robots in de kleuterklas. Daarnaast wordt er ook een sterke focus gelegd ten aanzien van behulpzame digitale tools zoals Microsoft teams en OneNote. Eindigen doen we op vrijdag met een sessie omtrent het gebruik van de eTwinning-tool. Dé tool als het gaat over leren over landsgrenzen en talen heen. Via deze tool leren we andere scholen kennen, maar komen ook nieuwe internationaliseringsprojecten tot stand.

Finaal sluiten we onze opleidingsweek af met een BBQ voor al onze leerkrachten die in het afgelopen schooljaar reeds genoten van een internationale, nooit te vergeten, ervaring.

GO! Scholengroep Dynamiek is één van de 26 scholengroepen van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap en is gesitueerd in regio Meetjesland. Onder leiding van mevrouw Jenny De Potter (Algemeen directeur), de raad van bestuur, het college van directeurs en ons voltallige team focussen wij dagelijks op onze kernwaarden ‘dynamisch’, ‘nieuwsgierig’ en ‘ambitieus’. Deze zitten in elk van ons dna!

Graag meer informatie? Neem gerust contact op met de Erasmuscoördinator van GO! Scholengroep Dynamiek.