De leerlingen van het BSO en TSO van het GO! atheneum van Maldegem, Eeklo en Zelzate gingen de afgelopen twee weken op Erasmusstage naar Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië), Schwarzenbek (Duitsland) of Viseu (Portugal). Uiteraard werden onze leerlingen overal warm onthaald, maar misschien toch wel dat tikkeltje meer in de  verbroederingsgemeenten van Zelzate, namelijk Aubenas, Cesenatico en Schwarzenbek.

Hierbij ondergingen 25 leerlingen uit de richtingen Informaticabeheer, Boekhouden-Informatica, Gezondheids-en Welzijnswetenschappen, Werktuigmachines, Kinderzorg, Sociaal Technische Wetenschappen, Lichamelijke opvoeding en Sport een onderdompeling in het buitenlandse werkveld.

De leerlingen werkten hard aan hun vakgebonden skills, maar kregen daarnaast ook de opportuniteit om hun taalskills te optimaliseren en dit allemaal dankzij het Erasmus+ programma van de Europese Unie.

De scholen zitten ondertussen niet stil wat internationalisering betreft, want voor volgend schooljaar staan de buitenlandse stages voor de leerlingen opnieuw op de agenda daar de Erasmusbeurzen reeds goedgekeurd zijn. Spannend!