Van 6 februari tot en met 12 februari 2022 gingen vijf leerkrachten van GO! Scholengroep Dynamiek lesgeven aan de Lycea Astier en Gimond in Aubenas (Frankrijk).

Dit onder verschillende vormen, sommigen van ons stonden alleen voor de klas, andere soms onder de vorm van co-teaching. Dit was voornamelijk afhankelijk van het niveau van de leerlingen, de talenkennis van de Belgische leerkrachten en het vak dat gegeven moest worden. Bij bepaalde praktijkvakken was het interessant om aan co-teaching te doen, zodat iedereen goed kon volgen bij het gebruik van specifieke vaktermen.

Onder het motto “al doende leert men”, werden wij dagdagelijks bijgestuurd in onze lestechnieken en overbrengen van skills. Zo werd er op woensdagnamiddag ook aan een langlauf activiteit met de leerlingen geparticipeerd.

Alle leerkrachten verbleven bij Franse gastgezinnen. Dit was ook een belangrijk leermoment. Tijdens deze ‘casual’ gesprekken kregen ze de mogelijkheid om hun taalniveau op te krikken, meer te weten te komen over de lokale gewoonten en andere belangrijke waarden.